امام زاده سلطان ابراهیم ، قوچان

امام زاده سلطان ابراهیم ، قوچان

امام زاده سلطان ابراهیم ، قوچان

معرفی امامزاده سلطان ابراهیم قوچان


آرامگاه امامزاده سلطان ابراهیم در شهر قدیم قوچان به فاصله 12 کیلومتری غرب قوچان فعلی و در یک کیلومتری جاده آسیایی ( مشهد – تهران ) واقع گردیده است.


بیهقی می گوید: او را در مشهد الرضا (علیه السلام) ملاقات کردم، سالیانی نقیب آنجا بود، او برادری داشته به نام کمال الدین علی که در سال 522 هجری قمری وفات یافت و در مجلس تعزیه او شرکت جستم.
ابوطالب مروزی ضمن ستایش او و پدرانش می نویسد: سید اجل جمال الدین ابراهیم بن موسی بن جعفر بن محمد موسوی، داماد سید اجل ابوالقاسم موسوی، نقیب مرو بود. این سید از آن دختر فرزندی داشت بنام محمد که در مشهد سکونت داشت و تا امروز از رؤسای بزرگ این شهر بودند.
حبیب فداکار، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه قوچان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، در خصوص شجره امام‌زاده سلطان ابراهیم(ع) قوچان، اظهار کرد: سلطان ابراهیم(ع)، فرزند امام موسی بن جعفر(ع) و برادر امام رضا(ع) است.
وی ادامه داد: آستان مبارکه امام‌زاده سلطان ابراهیم(ع) مشتمل بر ایوان، گنبدخانه، شبستان‌های شرقی و غربی، رواق و اتاق‌های پیرامون آن است که این اثر در تاریخ ۵ تیر ۱۳۸۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه قوچان افزود: امام‌زاده سلطان ابراهیم(ع) و امام‌زاده جلیل(ع) جزو میقات‌الرضاها در قوچان هستند که هر کدام در ورودی‌های شهر واقع شده‌اند.
وی بیان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند که بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند، برنامه‌های فرهنگی را برای امام‌زاده پیش‌بینی کرده‌ایم.
فداکار ادامه داد: بقعه متبرکه از زائرسراهای مناسب و کامل برخوردار است که برای نیازهای اولیه زائران، تدارکات خاصی دیده شده است؛ همچنین توسعه شبستان آرامگاه در ضلع شمال غربی امام‌زاده ابراهیم(ع) و همچنین تکمیل پارک کنار زائرسرا از جمله اقدامات در دست اجرا است.
امامزاده سلطان ابراهیم قوچان در بین قوچان و فاروج و در منطقه ای به نام شهر کهنه واقع‌شده که امروزه در مسیر اصلی جاده شمال به مشهد قرار گرفته است. در کتاب‌های معتبر گفته‌شده که این امامزاده پسر حضرت امام رضا علیه‌السلام می‌باشد و ساختمان آن نیز توسط سلطان محمد خوارزمشاه بنا شده است. البته باید در نظر داشته باشید که بخشی از ساختمان قدیمی بعد از حمله تاتارها تخریب‌شده و در قرن‌های بعد و زمان حکومت سلجوقیان، قسمت‌هایی از بین رفته باعث دیده بازسازی، و با توجه به شیوه‌های تزیینی آن زمان مواردی به آن اضافه شده است. اگر از این امام‌زاده دیدن کرده‌اید، می‌توانید تجربیات و نظرات خود را با سایر خوانندگان این مطلب در میان بگذارید.